ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
11.09.2010
Градска општина Палилула прославила је своју крсну славу “САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА“.  У присуству свештенства Саборне цркве  Силаска Св Духа, Свети Николске цркве, Цркве Успења Пресвете Богородице у Доњем Међурову, обављен је обред сечење славског колача. Госте је у сали Нишког културног центра дочекао председник проф.др Игор Новаковић са сарадницима, члановима Већа, у присуству руководства Скупштине и Управе Градске општине Палилула.

Пријему су присуствовали представници Градског Већа и Скупштине, представници градских општина, Савета грађана, Војске и полиције, удружења грађана, Кинеске заједнице у Нишу, велики број јавних личности из друштвеног и политичког живота, пословни сарадници општине и пријатељи.

Домаћин славе, ове године је био Милош Стојковић члан Већа Градске општине Палилула а славски колач је преузео Милан Андрејић, већник Градске општине Палилула.

Свечаност је увеличана црквено-хорским појањем у извођењу Црквено-певачке дружине „Бранко“ у Нишу и диригентом Саром Цинцаревић, Општинска слава је веома добро организована и по оцени присутних био је то догађај који ће остати у сећању.